Újabb nyárias hétvégét tartogat április

2024. április. 05 13:40

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A hétvégén nyárias időre van kilátás, a jövő hét első felében pedig 30 fok közeli csúcsértékek is lehetnek.

Szombaton a vastagabb, zártabb felhőtakaró kelet, délkelet felé elvonul, mögötte egyre többfelé napos, fátyolfelhős időre van kilátás, a Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legtöbb napsütés. Az északkeleti tájakon kevés helyen előfordulhat eső, zápor, délután esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az ország északkeleti felén északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, de a legtovább felhős keleti tájakon néhol ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.