Változatos időjárás vár ránk a következő napokban

2024. március. 23 5:11

Szombaton este hidegfront éri el hazánkat. Záporok, helyenként zivatarok kialakulására számíthatunk és a változékony idő várhatóan hétfőig kitart.

Szombaton változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Késő délután, estefelé hidegfront érkezik, amely mentén többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként a Dunántúlon zivatar is kialakulhat. Napközben a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, megerősödik, majd délután az északnyugatira forduló szelet kísérhetik főként északnyugaton és a Balaton térségében viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 22 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő este 7, 12 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.