Görögországban bezzeg méteres hó esett

2017. december. 23 14:47

A görög tájakról legtöbbünk számára a forró, nyári idő és a tengerparti strandolás jut eszébe. Most azonban egészen más képeket mutatunk.

Az idei karácsony estére hazánk legnagyobb részén elolvad a hó. A tőlünk mintegy 2000 kilométerre délre található Peloponnészoszi-félszigeten viszont többfelé vastag hótakaró fedi a tájat.

900 méteres magasságban hatalmas a hó. Közel egy méteresre hízott a hótömeg péntek estére. Nehéz elhinni, hogy ezek a vidékek nyáron igazi üdülőparadicsomnak számítanak. A képek Trikalában készültek.

Nem is kell ezer méteres magasságba felutazni, aki Görögországban havat akar látni, hiszen 300 méterrel a tengerszint felett, Polydrososban is van hó bőven:

A kerthelyiségekben van sok ülőhely, biztosan mindenki hólaptért áll sorban:

A nagy havazásért ez a mediterrán ciklon a felelős:

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.