107 éves hidegrekord dőlt meg hazánkban

2021. május. 04 10:01

A vasárnap átvonult hidegfront után hétfő estére nagy területen kiderült az ég és mérséklődött a légmozgás, így kedd hajnalra adottak voltak a körülmények az erős lehűléshez.

Kedd reggel a Nógrád megyei Zabar községeben -3,5 fokot regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat műszere. Legutóbb még az Osztrák-Magyar Monarchia fennállásának idején volt közel ilyen hideg hazánk területén, mint most. 1914. május 4-én Nyíregyházán -3,4 fokig csökkent a hőmérséklet, azaz mindössze 1 tized fokon múlt az új rekord. A következő reggelek is több helyen csípősen indulnak, helyenként még gyenge talajmenti fagy is előfordulhat, de a mostanihoz hasonló hidegre jó ideig nem kell számítanunk.

Térkép forrása: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.