17 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki az országban

2022. július. 05 12:40

Jelenleg épp egy hidegfront vonul át hazánk felett. A nyugati és keleti tájak időjárása között nagy különbség jött létre.

A Dunántúl nagy részét már elérte a front hűvös levegője. Arrafelé borongós, többfelé esős az idő. A hőmérséklet mindössze 19 és 26 fok között alakul. A Dunától keletre fekvő területeken viszont még napos, nyári idő van, a hőmérséklet 24 és 36 fok között alakul. A legmagasabb hőmérsékletet a Körösök vidékén mérik. Ez a 17 fokos hőmérséklet különbség egészen késő estig fennmarad, hiszen a hidegfront a Tiszántúlt várhatóan csak az éjféli órákra éri el. Szerdára megszűnik a nagy hőmérsékleti kontraszt az országin belül, mindenütt véget ér a hőhullám.

Térkép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.