20 milliméter is lehullhat északnyugaton, figyelmeztetés érvényes

2022. november. 03 11:50

Péntektől mediterrán ciklon alakítja hazánk időjárását, többfelé elered az eső. Az ország nyugati felén valószínű a legtöbb csapadék.

Ma a Dunától keletre (főként az Alföld középső és nyugati részein) helyenként sűrűbb köd is előfordulhat, ezeken a részeken napközben csak lassan javulhatnak a látási viszonyok.

Pénteken egy hullámzó front éri el hazánk térségét, melynek hatására az északnyugati megyékben a napi csapadékösszeg meghaladhatja a 20 millimétert. Az intenzívebb csapadékgócokat a nyugati megyékben délután néhol villámlás kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki jelentős eső miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.