31 fokos napi hőingással rekord dőlt csütörtökön

2022. március. 25 14:06

Rendkívül száraz levegő tölti ki a Kárpát-medencét, mindez felhőtlen idővel társul. Az intenzív nappali felmelegedést erős éjszakai lehűlés követi.

Megdőlt a valaha mért legnagyobb napi hőingás rekordja hazánkban, a 2022. március 24-én Szécsényben jegyzett 31,1 fokos napi hőingás a legnagyobb a mérések kezdete óta. A minimumhőmérséklet tegnap -7,5 fok volt a településen, majd a délutáni órákra 23,6 fokig melegedett a levegő. Az 1956. február 18-án regisztrált 30,7 fokos hőingás helyett avattunk tegnap új értéket.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.