47 fokos forróság sújtja Indiát

2022. május. 11 12:13

Rettenetes a hőség India és Pakisztán területén, az elmúlt napokban több helyen is 45 fok feletti csúcsértéket mértek és még nem látszik a vége.

Hőhullám uralja Pakisztán és India területét, rettenetes forróság sújtja a régiót. A hőmérséklet már március óta rekordokat döntöget arrafelé, az elmúlt 122 év legmelegebb márciusa után az április is jóval melegebb volt a normálnál. A trend folytatódik májusban is, a megszokott viszonyokhoz képest jelentősen kibillent az időjárás. Az elmúlt hetekben már több napon is jegyeztek 45 fok feletti csúcshőmérsékletet, és még nem látszik a vége: az iszonyatos hőség a következő időszakban is kitart.

Mért maximumhőmérséklet hétfőn

Várható maximumhőmérséklet szerdán

Térkép forrása: India Meteorological Department

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.