60 éves hőmérsékleti rekord dőlt meg

2021. április. 26 14:15

Idén áprilisban szélsőségesen viselkedik időjárásunk. Ebben a hónapban már több hőmérsékleti rekord dőlt meg hazánkban.

A vasárnap záporok, zivatarok kíséretében átvonult hidegfront után estére gyorsan mérséklődött a légmozgás és feloszlottak a gomolyfelhők. A nyugalomba került hideg légtömegben rekord mélységbe csökken a hőmérséklet hétfő hajnalra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőhálózatában -5,7 fokig csökkent a hőmérséklet a Nógrád megyei Zabaron. Ezen a napon korábban Putnokon -5,3 fokkal regisztrálták a legalacsonyabb hőmérsékletet 1960-ban.

Az Északi-középhegység szinte teljes területén fagyott, emellett pedig a Dunántúl északi felén és a Duna-Tisza-közén is több helyen süllyedt 0 fok alá az éjszaka folyamán a hőmérséklet. A felhős Dél-Dunántúlon eközben 5 és 8 fok között alakult a minimum. Kedden az északi országrészben ismét többfelé kell fagyra számítani.

Térkép forrása: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.