80 km/órás szelet hozhat péntekre a hidegfront

2019. február. 21 11:05

A csütörtök este érkező hidegfront után pénteken az ország nagy területén viharossá fokozódik a szél. Tizennégy megyében figyelmeztetés érvényes.

Pénteken a délelőtti órákban egy hidegfront hatására megerősödik, majd többfelé viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A Dunántúl keleti felét leszámítva jellemzően 60-80 km/órás széllökésekre lehet számítani, de kisebb körzetekben ennél erősebb lökések is előfordulhatnak. Az esti óráktól kezdve fokozatosan veszít erejéből a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Nógrád, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Baranya megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharossá fokozódó széllökések miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nincs nyugalma a frontérzékenyeknek. Egy újabb ciklon érkezik és frontjai hatással lesznek szervezetünkre. A gyakran megnövekvő felhőzet és a többfelé kialakuló záporok, zivatarok a hangulatunkra is hatással vannak, feszültnek érezhetjük magunkat. A zivatarok környezetében megerősödő szél átmenetileg megnövelheti a pollenek számát a levegőben. A magas nedvességtartalom miatt fülledtnek érezhetjük az időt. A megerősödő szél migrénes fejfájást okozhat.
A légnyomás emelkedik.