85 km/órás széllökéseket is hozhat a csütörtök

2019. március. 06 13:19

Északnyugaton várható a legerősebb szél csütörtökön, itt akár 85 km/óra feletti viharos lökések is előfordulhatnak. Hat megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda délutántól megerősödik, késő estétől előbb az északnyugati tájakon, csütörtök napközben pedig már egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-75 km/óra között alakulnak, de a Dunántúl északnyugati felén 75-85 km/órás, egy-egy helyen akár ezt meghaladó széllökés is előfordulhat. A légmozgás csak estétől csillapodik jelentősen. Megjegyzés: csütörtök estétől, késő estétől északnyugaton kis eséllyel kialakulhat zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erősségű széllökések miatt a csütörtöki napra vonatkozóan Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyékre.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.