90 km/órát meghaladó szélrohamokra figyelmeztetnek

2017. december. 11 11:09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat további megyékre adott ki figyelmeztetést a várhatóan 90 km/órát meghaladó széllökések miatt. A szél csak kedd este mérséklődik.

Nagy erővel süvít térségünk fölé az enyhe levegő, emiatt négy megyére másodfokú, míg további hat megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. A legerősebb széllökések hétfő délutántól egészen az éjféli órákig várhatók. Ekkor a Dunántúl északnyugati részén többfelé lesznek 90-100 km/óra sebességű széllökései a déli, délnyugati szélnek.

A széllökések ereje csak lassan mérséklődik, emiatt a keddi napon is az ország északnyugati felére elsőfokú figyelmeztetés érvényes, amely 70 km/órát meghaladó széllökések veszélyére utal. Az aktuális riasztással, illetve figyelmeztetéssel érintett terület az időjárási helyzet függvényében folyamatosan változhat, a legfrissebb információkat elérhetik veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.