A Dunántúlon és északkeleten sűrű, zúzmarás ködre figyelmeztetnek

2018. december. 18 10:38

A magasabb légrétegekben enyhülés veszi kezdetét, amely nagy területen kedvező feltételeket biztosít sűrű, zúzmarás köd kialakulásához.

Az éjszaka folyamán képződött köd a keddi nap folyamán várhatóan gyorsan feloszlik, legfeljebb csak egy-egy helyen maradhat meg tartósabban. A ködös területeken kisebb hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. Szerda hajnalra többfelé újra sűrű köd képződik, amely egyes területeken tartósan is megmaradhat. A ködös területeken továbbra is előfordulhat kisebb hószállingózás, ónos szitálás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Tolna, Baranya, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére figyelmeztetést adott ki a sűrű, zúzmarás köd miatt szerdára vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.