A Dunától keletre sűrű ködre figyelmeztetnek

2018. március. 08 4:16

Az éjszakai órákban a hideg, nedves talajfelszín felett, a szélcsendes időben többfelé alakult ki sűrű köd, amely várhatóan a nyugatról érkező felhő-, és csapadékzóna átvonulásával szűnik meg.

A délelőtti órákig elsősorban a Dunától keletre fekvő területeken valószínű sokfelé sűrű köd, amely a déli órákra feloszlik, majd este a szélcsendesebb, gyengén felhős tájakon (főként hazánk keleti, délkeleti harmadán) újra képződhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl kivételével figyelmeztetést adott ki az országra, a sűrű köd veszélye miatt.

A fagypont alatti, ködös tájakon néhol nem zárható ki ónos ködszitálás.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.