A hét vége felé javul az idő a Művészetek Völgyében

2017. július. 25 9:58

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei programba is többször beleszól az időjárás, de a hét vége felé már egyre melegszik az idő és akkor már elázni sem fogunk, ha ellátogatunk a Völgybe.

szerda

Délelőtt még több órás napsütésre számíthatunk, majd a nap második felében erősen megnövekszik a felhőzet és akkor már eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 14, délután 24 fok körül alakul.

 

csütörtök

A napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Jelentéktelen futó zápor bármikor előfordulhat. Az északnyugati szél többször megerősödik. A hőmérséklet kora reggel 14, délután 25 fok körül valószínű.

 

péntek

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet. Egy rövid ideig tartó eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet hajnalban 14, kora délután 26 fok körül alakul.

 

szombat

Több órás napsütésre van kilátás. Csapadék már nem várható. Az északnyugati időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 fok körül valószínű.

 

vasárnap

Gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet kora reggel 16, délután pedig 31 fok körül alakul majd.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.