A hidegfront csapadékának átvonulása, óráról órára

2018. október. 20 17:07

Az éjszaka érkező hidegfront erős széllel és többfelé esővel vonul át hazánkon. Bemutatjuk, előre láthatólag hol kell csapadékra számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt a vasárnap reggeli, délelőtti órákban. Egy adott helyen jellemzően 1-3 órás csapadékhullásra kell számítani. Ebben az időszakban általában 2-7 milliméter csapadék hull. Már éjszaka megérkezik a hidegfront, amelyből kezdetben az Északi-középhegység térségében, majd délelőtt főként a Dunától keletre fekvő területeken várható eső, zápor. A kora délutáni órákban gyengül a csapadék intenzitása, már csak jelentéktelen eső fordulhat elő.

Vasárnap, reggel 6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.