A hidegfront csapadékának érkezése, óráról órára

2019. március. 04 10:05

Az esti órákban hidegfront éri el hazánkat, amely többfelé esővel vonul át az országon. Óráról órára bemutatjuk, mikor kell csapadékra számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt a hétfőről keddre virradó éjszaka folyamán. Egy adott helyen jellemzően 1-3 órás csapadékhullásra kell számítani. Az ország nagy részén nem valószínű nagyobb mennyiségű eső, de a Dél-Dunántúlon akár 5-8 milliméter csapadék is hullhat. Késő este a nyugati megyékben kezdődik az esőzés, majd fokozatosan délkelet felé terjed a csapadékzóna. A front várhatóan gyorsan átvonul az országon, kedd reggel délkeleten hagyja el hazánkat.

Hétfő este, 22 óra

23 óra

Kedd, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.