A hidegfront csapadékának útvonala, óráról órára

2019. október. 09 11:36

Szerda este északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, mely pár milliméter esőt is tartogat számunkra. Négy északnyugati megyében viharos szélre is készülni kell.

Bár többfelé elered majd az eső az esti óráktól kezdődően, a mai hidegfront zömmel kis mennyiségű csapadékot hoz. A legtöbb eső délnyugaton várható, itt 5-8 milliméter közötti mennyiség is hullhat, míg máshol jórészt nyom és 5 milliméter közötti csapadék valószínű. A csapadéksáv északnyugat, nyugat felől érkezik, a záporok csütörtökön, a kora délutáni, délutáni órákban szűnnek meg teljesen.

Az alábbi térképeken órás bontásban bemutatjuk az esőzés legvalószínűbb útvonalát, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda este, 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.