A késő délutáni óráktól heves zivatarok érkezésére figyelmeztetnek

2018. augusztus. 25 9:12

Az érkező hidegfront hatására újabb záporok, zivatarok kialakulása várható, amelyek akár rendszerré fejlődve vonulhatnak át az országon.

Szombaton a Dunántúl északi területeit leszámítva több helyen számíthatunk zivatarok kialakulására melyeket felhőszakadás (akár 20-30 milliméter), kisebb méretű jég (2 centiméter alatti átmérővel) és szélerősödés kísérhet. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, melyekhez helyenként 2 centimétert meghaladó jégátmérő és viharos (70-85, esetleg 90 km/órát meghaladó) erejű széllökések is társulhatnak. A szombat esti órákban akár nagyobb, egybefüggő zivatarzóna is kialakulhat, amely délnyugatról, északkelet felé vonulhat át az országon.

Szombaton a keleti határ mentén helyenként a napi középhőmérséklet 25, 26 fok közelébe emelkedhet.

Vasárnap éjszaka és napközben már a Dunától keletre fekvő területeken alakulnak ki záporok, zivatarok. A Tiszántúlon akár heves zivatarok is kialakulhatnak, a szombatihoz hasonló kísérőjelenségekkel. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.