A látási viszonyok romlására figyelmeztetnek a keleti megyékben

2021. november. 16 11:30

Az elmúlt napokhoz képest kedd estétől ismét nagyobb területen kell sűrű köd kialakulására számítani, elsősorban a Dunától keletre fekvő területeken.

Kedden a délelőtti órákban az Alföld középső tájain is fokozatosan zsugorodik, illetve megemelkedve rétegfelhőzetté alakul a ködtakaró. Szerdára virradó éjszaka a Dunától keletre ismét nagy területen lehet számítani (sűrű) köd képződésére. Szerdán napközben a maihoz hasonlóan csak lassan, fokozatosan javulnak a látási viszonyok. A köddel borított tájakon szitálás, keleten, északkeleten esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki szerdára a tartós, sűrű köd miatt a Dunától keletre fekvő területekre. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.