A Tiszántúlon nagy ködre figyelmeztetnek

2018. november. 07 11:18

Csütörtökre virradóra ismét több helyen kell köd kialakulására számítani. Várhatóan a Tiszántúl északi felén nagyobb ködmezők kialakulása is valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön képződött köd mindenütt fokozatosan ritkul, a legtöbb helyen megszűnik. Estétől nagyobb területen ismét az Észak-Alföldön, kisebb területet érintve a Dunántúli-dombság völgyeiben és a Dráva mentén, a nyugati határvidéken alakulhatnak ki ködös tájak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre figyelmeztetést adott ki a csütörtöki napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.