Ahol most nincs köd, holnap reggelre ott lesz

2021. február. 23 11:06

A derült, szélcsendes tájakon kedd estétől ismét jelentősen romlanak a látási viszonyok. Szerdán napközben várhatóan a köd a legtöbb helyen feloszlik.

Kedden napközben lassan zsugorodik a köddel borított tájak nagysága és jobb eséllyel az Észak-Dunántúlon lehet legtovább korlátozott látási viszonyokra számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki sűrű köd veszélye miatt Győr-Moson, Komárom-Esztergom, Vas, Zala és Veszprém megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A keddről szerdára virradó éjszaka – kiemelten az ország keleti felén – ismét ködképződésre kell számítani, amely a nappali órákban fokozatosan feloszlik. Szerda este ismét romolnak a látási viszonyok, sűrű ködre elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Duna vonalától keletre lévő területeken kell számítani. Szerdán a Dunántúl északnyugati felének kivételével az egész országban figyelmeztetés érvényes a várhatóan jelentősen romló látási viszonyok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.