Akár 90 km/ó-ás szél is lehet, figyelmeztetést adtak ki

2017. szeptember. 14 15:45

Az érkező front előtt viharos erejű széllel jön a meleg levegő az Adriai-tenger térségéből. Este pedig az átvonuló hidegfronttal szintén viharos szél jár együtt.

Az esti órákig a Dunántúl nyugati, északnyugati területein viharos (60-75 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. Az éjszaka folyamán egy hidegfront halad át az országon északnyugatról délkeleti irányba, amelynek hatására a szél északnyugatira fordul és egyre nagyobb területen lehetnek ismét viharos (általában 60-75 km/h-s) széllökések. Az esti órákban a Dunántúl északi felén egy-egy 75-90 km/h-s, vagy kis valószínűséggel esetleg 90 km/h-t meghaladó széllökés is kialakulhat. Kövessék nyomon a hidegfront átvonulását veszélyjelzés és radar térképeinken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl nagy részére és a középső országrészre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szélre tekintettel.

Az éjszaka második felétől gyorsan csillapodik a légmozgás, így pénteken napközben már nem kell erős széllel számolni.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.