Akár egy havi csapadék lezúdulhat két nap alatt, figyelmeztetés érvényes

2021. október. 06 15:04

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, amely a délnyugati megyékben összességében akár 50-60 milliméternyi esőt is kiadhat magából.

Kedden napközben a csapadékrendszer hatására nagyobb területen is kiadós (24 óra alatt több, mint 20 milliméter) esőre kell számítani, kiemelten az ország középső sávjában, illetve délutántól a dunántúli területeken. A délnyugati és nyugati megyékben a délelőtti, kora délutáni időszakban nem zárható ki villámlás és dörgés sem. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Zala, Baranya és Somogy megyékre, a szerdai napra vonatkozóan. Nagy mennyiségű (20 millimétert meghaladó) csapadékmennyiségre a Dunántúlon, Pest, Bács-Kiskun és Nógrád megyében figyelmeztetnek.

Az esti óráktól egy következő hullámban várható eső, amelyből csütörtök éjfélig ismét nagyobb mennyiségű csapadék (általában 20-30 milliméter) lehetséges továbbra is a Dunántúlon, valamint a délnyugati és nyugati megyékben lokálisan 24 óra alatt akár 50 milliméter csapadék is összegyűlhet. Csütörtökön 20 millimétert meghaladó csapadék miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Somogy, Baranya és Tolna megyékben elsőfokú, míg Zala megyében a 30 millimétert várhatóan meghaladó mennyiség miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.