Az egész országban figyelmeztetés érvényes a zivatarok miatt

2020. május. 26 11:17

Továbbra is egy hideg légörvény határozza meg időjárásunkat. Kedden többfelé, szerdán pedig főként a középső és keleti tájakon számíthatunk újabb zivatarokra.

Kedden a késő délelőtti óráktól estig ismét bárhol várhatók zivatarok, amelyekhez kapcsolódva viharos szél (60-80 km/óra) és apró szemű jég előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt keddre vonatkozóan az egész országra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán napközben főként a Dunától keletre várhatók szórványosan zivatarok, amelyeket viharos széllökések (60-70 km/óra) és apró szemű jég kísérhet. A Dunától keletre fekvő területeken, valamint Fejér, Tolna és Baranya megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.