Az egész országban figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt

2021. augusztus. 22 10:42

A vasárnap este érkező hidegfront hatására előbb északnyugaton, majd hétfőn napközben már másutt is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Vasárnap délutánig nyugodt időjárás várható. Késő délutántól az északnyugati határvidéken, Sopron környékén labilizálódik a légkör és esetleg nyugat felől már elérheti a térséget zivataros csapadékgóc. Késő este északnyugat felől hidegfront érkezik. A Kisalföldön, az Alpokalján az eső, zápor mellett zivatarok is előfordulhatnak, néhol a szél is viharossá (60-70 km/óra) fokozódhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőre virradó éjszaka a fronthoz kapcsolódva a záporok mellett, főleg az Észak-Dunántúlon alakulhatnak ki néhol zivatarok. Napközben egyre inkább az Északi-középhegység térségében van esély további zivatarokra. Egy rövid átmeneti szünet után délután délnyugat felől egy második hullámban várható ismét zivatarok kialakulása, amelyek estére fokozatosan az ország keleti felére helyeződnek át. Kedd hajnalra a keleti országrészben a zivatartevékenység fokozatosan megszűnik. Zivatarok környezetében viharossá (60-70 km/óra) fokozódhat a szél.

Hétfőn az egész országban figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.