Az egész országban hőség lesz, figyelmeztetnek

2024. június. 19 10:32

Szerdán az egész országban 25 fok felett várható a napi középhőmérséklet, de a déli tájakon ennél melegebb lehet, ott a narancs figyelmeztetés érvényes.

Szerdán az ország legnagyobb részén 25 fok felett, az Alföld déli felén és a Dunántúl délkeleti részein 27 fok körül, vagy afelett alakul a napi középhőmérséklet. Holnap egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati, nyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül, a déli tájakon helyenként 27 fok környékén alakul.

Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés vármegyében másodfokú, míg az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes a magas napi középhőmérséklet miatt szerdán.

Csütörtökön már kisebb területre korlátozódik a rendkívüli hőség, Somogy, Veszprém, Baranya, Tolna, Fejér, Pest (és Budapest), Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyében elsőfokú, míg Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyében még mindig másodfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.