Az ország nagy részén sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek

2019. november. 08 1:26

Péntek estére nagy területen kiderült az ég. Az éjszakai órákban egyre nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek sűrű köd kialakulásához.

Az éjszaka folyamán többfelé képződik köd. Főként a középső országrészben, a Dunántúl keleti és déli részén és a felhőben lévő hegyvidéki területeken sűrű ködre is számítani lehet. Pénteken napközben a legtöbb helyen teret veszít, megszűnik a köd, de főként a felhőben lévő magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is korlátozott látási viszonyokra, sűrű ködre lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a jelentősen romló látási viszonyok miatt péntekre Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Heves, Csongrád, Baranya, Tolna, Fejér, Veszprém, Somogy és Zala megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.