Az ország nagy részén sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek

2019. november. 08 1:26

Péntek estére nagy területen kiderült az ég. Az éjszakai órákban egyre nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek sűrű köd kialakulásához.

Az éjszaka folyamán többfelé képződik köd. Főként a középső országrészben, a Dunántúl keleti és déli részén és a felhőben lévő hegyvidéki területeken sűrű ködre is számítani lehet. Pénteken napközben a legtöbb helyen teret veszít, megszűnik a köd, de főként a felhőben lévő magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is korlátozott látási viszonyokra, sűrű ködre lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a jelentősen romló látási viszonyok miatt péntekre Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Heves, Csongrád, Baranya, Tolna, Fejér, Veszprém, Somogy és Zala megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.