Csaknem az egész országban zivatar veszélyére figyelmeztetnek vasárnap

2022. április. 23 10:52

Mozgalmas időt ígér a vasárnap. A kora délutáni óráktól kezdődően zivatarok érkezhetnek, főként a Dunától keletre. Akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak.

A mai nap során veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Holnap a kora délutáni óráktól egy hidegfronthoz köthetően főként a Dunától keletre várhatóak nagyobb számban (akár több hullámban is) zivatarok (de a Kisalföld északnyugati csücskében és a Dunántúl déli felében is megjelenhetnek), amelyekhez elsődlegesen viharos kifutószél (60-90 km/óra, egyes gócokban néhol akár 90 km/óra feletti lökésekkel), emellett lokálisan nagy csapadék (20-25 milliméter), illetve jégeső (1-2 centiméter) társulhat.

Hevesebb zivatarokat támogató forgatókönyv körvonalazódása esetén akár narancs figyelmeztetés/riasztás is kikerülhet a holnapi nap során.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Veszprém és Zala megye kivételével hazánk teljes területére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.