Csípős hideggel indult a mai reggel

2017. december. 10 10:28

A szombaton átvonult hidegfront mögött sarkvidéki eredetű légtömeg áramlott fölénk, helyenként nagyon mélyre süllyedt a hőmérséklet reggelre.

Az ország középső területein, valamint az Alföldön az erős északi, északnyugati szél folyamatosan mozgásban tartotta a levegőt, így nem tudott olyan hideg kialakulni, mint a szélcsendes Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység völgyeiben. A szeles területeken -2, -5 fokot mértek ma hajnalban, ugyanakkor a szélvédett, hóval borított tájakon jóval hidegebb volt, -7, -10 fokig csökkent a hőmérséklet a reggeli órákra. A következő napokban a meginduló melegedés miatt jóval enyhébbek lesznek a hajnalok. A legnagyobb kontraszt a Nyugat-Dunántúlon alakul ki, holnap reggel mintegy 15 fokkal lesz melegebb, a ma regisztrált értékeknél.

kép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.