Csütörtökön ismét nagyobb területen lesz havazás

2018. február. 21 11:10

A csapadéktevékenység átmeneti gyengülését követően csütörtökön délnyugat felől ismét egyre több helyen kell havazásra számítani. Péntektől jelentősen csökken a csapadékhajlam.

Az Alpokalján (főként Vas, Zala megyében) végig havazás várható, másutt a hó mellett síkvidéken havas eső, főként keleten eső is valószínű. Estétől ismét egyre inkább mindenütt a hó lesz a jellemző. Késő délutántól az ország északkeleti harmadán fokozatosan megszűnik a csapadék. Szerda éjfélig a Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 centiméter friss hó várható, délnyugaton a nagyobb mennyiséggel. Síkvidéken napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Napközben keleten, északkeleten sívidéken a 0 fok fölötti hőmérséklet miatt számottevő friss hóréteg nem valószínű. A Nyugat-Dunántúlon (főként Vas és Zala megyében) a 45 km/óra körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak. Délutántól az Északi-középhegység magasabb részein is előfordulhat gyenge hófúvás.

Csütörtökön ismét egyre több helyen kell havazásra számítani. Főként a Dunántúlon és Bács-Kiskun megyében kell jelentősebb megmaradó hórétegre számítani. A délnyugati megyékben akár 10 centiméter körüli friss hóréteg is kialakulhat csütörtök éjfélig.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.