Csütörtökön már tizenkét megyében figyelmeztetnek a hőség veszélyére

2019. augusztus. 28 12:03

Csütörtökön az ország kétharmad részén érvényes figyelmeztetés a hőség miatt, emellett nyugaton és az Északi-középhegységben zivatarok is kialakulhatnak.

Szerda délután az Északi-középhegység környezetében, illetve az esti órákban esetleg a nyugati megyékben fordulhat elő elvétve zivatar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára kilenc középső és  keleti országrészben található megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtök délután szintén kialakulhatnak – a szerdainál nagyobb eséllyel – helyenként zivatarok, amelyek a Nyugat-Dunántúlon akár az éjszaka első felében is előfordulhatnak. A zivatarokat átmeneti szélerősödés (45-65 km/óra), intenzív csapadékhullás és esetleg kisebb szemű jég kísérheti. Csütörtökön már tizenkét megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a hőség miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.