Dél-Koreát fenyegeti a Tapah tájfun

2019. szeptember. 21 12:07

A trópusi ciklonok továbbra is aktívak maradnak, Dél-Korea és Japán partjainál. A Tapah névre keresztelt tájfun jelenti a legújabb veszélyforrást.

A trópusi ciklon, amely csütörtökön Japán Ryukyu-szigeteitől délre vonult el 110 km/órás széllökésekkel, a mai napra már tájfunná erősödött.

Tajvan megússza várhatóan a tájfun pusztítását, ugyanis a következő napokban Tapah északi, északkeleti irányban halad. Vasárnap estére Dél-Koreának a déli területeit, valamint Japán délnyugati szigeteit fogja ostrom alá venni. Heves esőzésekre és ennek következtében földcsuszamlások kialakulására kell számítani a térségben. Hétfőre a tájfun már a Keleti-tenger fölé sodródik ahol érinti a Hokkaido-szigetet. Ezután legyengülve visszatér a Csendes-óceán fölé. Jelentősebb károkat ezt követően már valószínűleg nem okoz.

kép forrása: accuweather.com

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.