Dél-Koreát fenyegeti a Tapah tájfun

2019. szeptember. 21 12:07

A trópusi ciklonok továbbra is aktívak maradnak, Dél-Korea és Japán partjainál. A Tapah névre keresztelt tájfun jelenti a legújabb veszélyforrást.

A trópusi ciklon, amely csütörtökön Japán Ryukyu-szigeteitől délre vonult el 110 km/órás széllökésekkel, a mai napra már tájfunná erősödött.

Tajvan megússza várhatóan a tájfun pusztítását, ugyanis a következő napokban Tapah északi, északkeleti irányban halad. Vasárnap estére Dél-Koreának a déli területeit, valamint Japán délnyugati szigeteit fogja ostrom alá venni. Heves esőzésekre és ennek következtében földcsuszamlások kialakulására kell számítani a térségben. Hétfőre a tájfun már a Keleti-tenger fölé sodródik ahol érinti a Hokkaido-szigetet. Ezután legyengülve visszatér a Csendes-óceán fölé. Jelentősebb károkat ezt követően már valószínűleg nem okoz.

kép forrása: accuweather.com

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.