Délnyugat felől újabb zivatarok érkeznek

2017. július. 24 22:32

Még el sem hagyta a többfelé viharokat okozó zivatarrendszer északkelet felé hazánkat, délnyugat felől újabb csapadékrendszer lépett be az országba.

Az éjszaka folyamán még sokfelé kell további záporokra, zivatarokra számítani. A jelenleg a Dunántúl déli részén található csapadékrendszer folyamatosan vonul észak, északkeleti irányba és még éjfél előtt a fővárost is eléri. Várhatóan kiadósabb mennyiségű csapadék hull majd belőle Budapesten, mint a délutáni gyenge zivatarból. Az ország nagy részén további 5-15 milliméter csapadék valószínű ebből, de egy erősebb zivatargócban ennél több is lehet.

Az éjszaka folyamán a nagy kiterjedésű zivatarrendszer tovább vonul északkelet felé és várhatóan a reggeli órákban hagyja el az országot. Ezzel még nem lesz vége az esőzésnek, hiszen a Dunától keletre fekvő területeken még holnap napközben is alakulnak ki újabb záporok, zivatarok. A veszélyjelzés térképen még több keleti megyében sárga figyelmeztetés érvényes keddre, amely 20 milliméter feletti várható csapadékra utal.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.