Délután megdörrenhet az ég a nyugati megyékben

2022. június. 23 7:59

Az éjszakai órákban a déli országrészen átvonult zivatarrendszer után megnyugszik a légkör, már csak a nyugati megyékben alakulhat ki egy-egy zivatar.

A csütörtöki napon az ország legnagyobb részén veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A nyugati határvidékre a délutáni órákban egy-egy zivatar esetleg besodródhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas és Zala megyékre a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.