Délutáni zivatarokra figyelmeztetnek

2019. június. 04 10:26

Kedden és szerdán is többfelé kialakulhatnak zivatarok hazánkban, főként a délutáni, kora esti órákban. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden ismét napi menettel (reggel és délelőtt legkisebb, délután és kora este legnagyobb számban) alakulnak ki helyi zivatarok az országban többfelé. Az éjszakai órákban elszórtan – a délutánihoz képest kicsivel kevesebb számban – számíthatunk előfordulásukra, majd szerdán napközben ismét többfelé képződnek zivatarok. Kísérőjelenség mindkét nap a villámtevékenység mellett rövid ideig intenzív eső (10 milliméternél nagyobb mennyiség), szélerősödés (60-70 km/óra), esetleg néhol kisméretű jég lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre és szerdára vonatkozóan a zivatarok kialakulásának lehetősége miatt hazánk teljes területére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem érkezik újabb front és egészen péntekig nem is várható újabb. Ezért a kellemetlen panaszok fokozatosan elmúlnak. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani.
A légnyomás nem változik.