Délutáni zivatarokra figyelmeztetnek

2019. június. 04 10:26

Kedden és szerdán is többfelé kialakulhatnak zivatarok hazánkban, főként a délutáni, kora esti órákban. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden ismét napi menettel (reggel és délelőtt legkisebb, délután és kora este legnagyobb számban) alakulnak ki helyi zivatarok az országban többfelé. Az éjszakai órákban elszórtan – a délutánihoz képest kicsivel kevesebb számban – számíthatunk előfordulásukra, majd szerdán napközben ismét többfelé képződnek zivatarok. Kísérőjelenség mindkét nap a villámtevékenység mellett rövid ideig intenzív eső (10 milliméternél nagyobb mennyiség), szélerősödés (60-70 km/óra), esetleg néhol kisméretű jég lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre és szerdára vonatkozóan a zivatarok kialakulásának lehetősége miatt hazánk teljes területére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig fronthatás nem terheli szervezetünket. A következő napokban továbbra is nagy lesz a hőingás. Reggelente csípős, hűvös idő várható, míg a délutánok jóval melegebbnek ígérkeznek. Öltözködjünk rétegesen.
A parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként a magas szintet is elérheti.

A légnyomás nem változik.