Dermesztő hidegre figyelmeztetnek északkeleten

2021. január. 16 16:49

Vasárnap estére nagy területen felszakadozik a felhőzet, emiatt a vastagabb hóval borított északkeleti tájakon hétfő hajnalban -15 fok alá csökken a hőmérséklet.

Estétől több helyen alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, hózápor, amelyből reggelig többnyire lepel-3 centiméter friss hó hullhat, de a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain és a hegyekben lokálisan ennél több is összegyűlhet. Vasárnap napközben már csak kevés helyen eshet a hó (további lepel-3 centiméter). A friss hóval borított dunántúli tájakon hófúvásra van némi esély. Vasárnap naplementét követően gyorsan hűlni kezd a levegő, hétfő reggelig az északkeleti megyékben van lehetőség -15 fok alatti hőmérsékletekre, főként a szélcsendes, hóval borított tájakon, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére vasárnapra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.