Egyszerre tapasztalhatjuk a telet és a tavaszt hazánkban

2017. december. 08 15:12

Ma délután, hazánk hőmérsékleti térképén évszaknyi különbséget figyelhetünk meg. Győrből Pécsre utazva gyorsan a télből a tavaszba juthatunk.

Az érkező hidegfront előtt az ország nagyobbik részén megerősödött a déli, délnyugati szél, amely elsöpörte a ködöt és a felhőzetet hazánk nagyobbik részéről. A napos vidékeken 10, 15 fokig emelkedett a hőmérséklet, amelyek az ősz közepére jellemző értékek. Ezzel szemben az északi megyékben tartósan felhős, párás maradt az idő, ott mindössze -1, +4 fokig “melegedett fel” a levegő. Délután, este megérkezik a hidegfront, amely megszünteti a nagy hőmérsékleti kontrasztot az északi és déli területek között. Szombaton már országszerte 1, 6 fokos maximum hőmérsékletre számíthatunk, amely nagyjából megfelel az ilyenkor szokásos értékeknek.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.