Éjszaka északkeleten -20 fok közelébe csökkent a hőmérséklet

2019. január. 08 11:36

Az ország derült, hófödte tájain nagyon mélyre csökkent a hőmérséklet kedd reggelre, északkeleten -19 fokot mértek.

Hétfő reggel volt az idei tél leghidegebb éjszakája, ezt a címet azonban nem sokáig birtokolhatta a hét első napja, hiszen kedd reggel még hidegebbet regisztráltak az Országos Meteorológiai Szolgálat műszerei. A nyugati megyék kivételével országszerte -10 fok alá csökkent a hőmérséklet az éjszakai órákban, de több helyen -15, Vásárosnaményban pedig -19 fokot mértek. Ez még jóval elmarad a január 8-án érvényes minimum hőmérsékleti rekordtól, amelyet 2017-ben Tésán mértek -28,1 fokkal.

Kép forrása: met.hu

A következő napokban kissé enyhébb időre van kilátás, -10 fok alatti hőmérséklet már jóval kevesebb helyen fordulhat elő hazánkban.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A délutáni órákban észak, északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat. Többeknél előfordulhat migrénes fejfájás, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. A front előtt azonban még az ország legnagyobb részén ismét hőségre számíthatunk. A nagy meleg megviseli a szervezetet, ezért igyanak megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot! A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas tartományban alakul.
Erős lesz az UV sugárzás, könnyen le lehet égni.
A légnyomás délutántól emelkedik.