Érkezik a hidegfront, mutatjuk, mikor várható eső belőle

2020. február. 10 9:03

A délutáni órákban hidegfront éri el hazánkat, amelyből egyre több helyen kell esőre számítani, a déli megyékben akár zivatarok is kialakulhatnak.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részeire, mikor ér a hidegfront csapadékhulláma. Egy adott terület felett gyorsan – 1-2 óra alatt – átvonul a front, ezen időszakban viszont intenzív csapadékhullásra, helyenként akár zivatartok kialakulására is számítani kell. Rövid szünet után, kedd hajnalban újabb esőzés vonul át nyugat felől hazánk felett, amelyben szintén nem zárható ki egy-egy újabb zivatar előfordulása. Kedd délelőtt a második csapadéktömb is elhagyja az országot kelet felé. A nap további részében már csak futó zápor fordulhat elő, tartósabb esőre nem kell számítani. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Hétfő, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.