Estétől beindul a légkör, nagy területen zivatarokra figyelmeztetnek

2022. május. 31 11:02

Késő estétől alkalmassá válnak a feltételek zivatarok kialakulásához, északnyugat felől számíthatunk érkezésükre az éjszaka folyamán.

Késő estig kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Az éjféli óráktól északnyugat felől egyre nagyobb számban lehet számítani zivatarokra, leginkább a Dunántúl északi és nyugati tájain fordulhatnak elő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszaka második felében a zivatartevékenység tovább terjed kelet felé. Szerdán legtovább a keleti országrészben lehetnek zivatarok, amelyek a késő délelőtti déli órákban elhagyják a térséget. Az erősebb gócokat intenzív csapadékképződés (20 millimétert meghaladó mennyiség), szélerősödés és jégeső kísérheti.

Országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdán, zivatar veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.