Estétől északkeleten romlanak a látási viszonyok

2021. november. 14 12:22

Vasárnap napközben országszerte javulnak a látási viszonyok, majd hétfőre virradó éjszaka az Északi-középhegységben és északkeleten ismét nagyobb területen alakulhat ki sűrű köd.

Vasárnap napközben kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Hétfőre virradó éjszaka főként az Északi-középhegység térségében és északkeleten képződhet nagyobb területre kiterjedő, tartósabb köd. A fagypont alatti ködös területeken néhol ónos szitálás előfordulhat. Hétfőn a reggeli órákban mindenütt fokozatosan javulni fognak a látási viszonyok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki hétfőre a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.