Estétől nagy területet foglal vissza a köd

2021. február. 20 11:23

Az ország nagy részén szombaton napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, majd estétől ismét a köd sűrűsödésére kell felkészülni.

Szombaton napközben a most még ködös, párás területeken fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Estétől a gyengén felhős, esetleg derült, szélcsendes tájakon (elsősorban az Északi-középhegység és az Alföld északi, északkeleti területein, illetve a Dunántúl délnyugati részén) köd, sűrű köd képződhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki sűrű köd kialakulásának veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Nógrád, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap napközben az északkeleti megyékben maradhat legtovább ködös az idő, helyenként sűrű köd is előfordulhat, amely vasárnap estétől ismét terjeszkedhet. A rétegfelhős, ködös, fagypont alatti tájakon gyenge ónos szitálás sem zárható ki. Vasárnap a várhatóan rossz látási viszonyok miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben érvényes figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egy hidegfront hoz hidegebb levegőt a Kárpát-medencébe. A szél csillapodik és már nem csökkenti a hőérzetet. A nap is kisüt, ezért melegebbnek érezhetjük az időt. Érdemes kimozdulni a szabadba, sétálni, mozogni, hogy elkerüljük a tavaszi fáradtságot. Enyhülnek a kellemetlen tünetek.


A légnyomás alig változik.