Estétől sűrű köd nehezíti a közlekedést, figyelmeztetés érvényes

2020. november. 30 12:25

Hazánk keleti megyéiben az esti óráktól kezdődően ismét párássá válik a levegő, zúzmarás köd kialakulása valószínű.

Az ország keleti harmadán (hozzávetőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre) egyre inkább már csak lokálisan fordulhat elő hószállingózás, a hőmérséklet emelkedésével átmenetileg vegyes halmazállapotú (havas eső) csapadék is előfordulhat.

Estétől többfelé párás lesz a levegő, és (zúzmarás) köd képződésére is számítani lehet, néhol hószállingózás is előfordulhat.

Kedden a köd illetve a rétegfelhőzet kiterjedése csökken, fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Megjegyzés: helyenként még előfordulhat hószállingózás, de számottevő csapadék nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a hétfői napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben megnövekszik a felhőzet és holnap már egy hidegfront okozhat kellemetlen tüneteket. A lágyszárú allergénnek közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. Zivatarok környezetében az allergiások tünetei rosszabbodhatnak. Aztán az eső kimossa a virágport átmenetileg a légkörből.

A légnyomás a nap végén emelkedni kezd.