Estétől sűrű köd nehezíti a közlekedést, figyelmeztetés érvényes

2020. november. 30 12:25

Hazánk keleti megyéiben az esti óráktól kezdődően ismét párássá válik a levegő, zúzmarás köd kialakulása valószínű.

Az ország keleti harmadán (hozzávetőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre) egyre inkább már csak lokálisan fordulhat elő hószállingózás, a hőmérséklet emelkedésével átmenetileg vegyes halmazállapotú (havas eső) csapadék is előfordulhat.

Estétől többfelé párás lesz a levegő, és (zúzmarás) köd képződésére is számítani lehet, néhol hószállingózás is előfordulhat.

Kedden a köd illetve a rétegfelhőzet kiterjedése csökken, fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Megjegyzés: helyenként még előfordulhat hószállingózás, de számottevő csapadék nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a hétfői napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.