Estig még sok eső zúdulhat a nyakunkba

2018. szeptember. 04 9:10

Az időjárásunkat meghatározó légörvény középpontja ma éppen hazánk felett található. Kiadós esőket okoz szerte az országban.

Kedd estig, késő estig több hullámban, összességében több helyen várhatóak zivatarok, intenzív záporok helyenként felhőszakadás (30-50 milliméter, kevés helyen akár 50 milliméter feletti csapadékmennyiség) szélerősödés és esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a keddi napra az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt.

Kedd estétől jelentősen csökken a csapadékhajlam. Szerdán már csak a nyugati megyékben fordulhatnak elő felhőszakadással kísért záporok. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.