Északkeleten éjszaka jelentősen romlanak a látási viszonyok

2018. november. 06 11:27

Az ország északkeleti területein az éjszakai órákban ismét nagy területen képződik köd, három megyében figyelmeztetés érvényes.

Északkeleten és az Észak-Alföld térségében előforduló sűrű köd fokozatosan ritkul, illetve általában megszűnik a déli, kora délutáni órákra. Szerda hajnalra az említett területeken ismét tartós, sűrű köd képződhet, amely szerdán délelőtt mindenütt fokozatosan ritkul, majd várhatóan megszűnik. Az ország más részein nagy területen tartós, sűrű köd nem valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a jelentősen romló látási viszonyok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre figyelmeztetést adott ki a szerdai napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.