Északon ónos eső várható, figyelmeztetés érvényes

2021. február. 02 12:34

Északnyugat felől egy melegfront éri el hazánkat, amelyből az Északi-középhegység térségében akár gyenge intenzitású ónos eső is kialakulhat.

Kedd éjszaka gyenge csapadékzóna érkezik északnyugat felől, elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként átmenetileg ónos eső formájában is hullhat a csapadék, majd reggeltől, délelőttől már arrafelé is inkább az eső lehet a jellemző. Szerdán a délnyugati szelet a Dunántúlon néhány helyen egy-egy viharos közeli (60 km/óra) széllökés is kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.