Északra is érkezik a havazás, figyelmeztetés érvényes

2019. január. 23 8:39

Mediterrán ciklon melegfrontja hozott havazást délkelet felől az éjszaka, mely szerdán napközben észak felé halad és a kora délutáni órákig tart.

Folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már középen és az Észak-Alföldön is havazik, a reggeli órákban az északi, északkeleti tájakat is eléri a hóesés. Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, estére/késő estére kivonul az országos a havazást okozó csapadékzóna. A nap folyamán további lepel – 8 cm valószínű. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti. Északnyugaton a ködös, illetve zúzmarás köddel borított tájakon kis körzetekben tartósan megmaradhat a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyékre, valamint Budapestre.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. Fokozatos melegedés veszi kezdetét, ami egészen a hét végéig tart. Érdemes a szabadban tölteni a jó időt a hétvégén. A következő napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes tartományban alakul.
A légnyomás csökken, majd növekedni kezd.