Felfrissülés a forróságban: nagy pelyhekben hull a hó Ausztráliában

2018. augusztus. 21 9:28

Amíg hazánkban a nyár végi hőség tombol, Ausztrália délkeleti részén található hegyvidéki területeken épp nagy pelyhekben hull a hó.

Míg nálunk a nyár vége közeleg, Ausztráliában lassan a leghidegebb évszak ér véget. Náluk jóval enyhébbek a telek, de a hegyvidéki területeken ott is előfordul havazás a téli évszakban. Erre láthatunk most példát, ugyanis a Viktóriai-Alpokban nagy hó esett a hétvégén. A hegység 1600-2000 méteres vonulatai Ausztrália délkeleti részén találhatók, Melbourne-től északkeletre 200 kilométerre.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani továbbra sem. Még több helyen kell zivatarok kialakulására számítani. A zivatarok környezetében izgatottság jelentkezhet. A fülledt idő miatt több fokkal melegebbnek érezhetjük a levegőt a ténylegesnél. A fülledtség megviseli az érrendszert, egyeseknél nehézlégzés jelentkezhet.
A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak.
Az UV sugárzás továbbra is erős lesz.
A légnyomás emelkedik.