Felhőszakadásra figyelmeztetnek tizenkét megyében

2018. július. 07 8:35

A felhőszakadással járó zivatarok fokozatosan a keleti országrészre helyeződnek át, jelenleg 12 megyében érvényes figyelmeztetés hazánkban.

Elsősorban az ország keleti felén (ezen belül az idő előrehaladtával egyre inkább a délkeleti részeken és a Duna vonalában) fordulhat elő elszórtan zivatar. Zivatar környezetében lokálisan nagy mennyiségű (több, mint 25-30 milliméter) csapadék, illetve szélerősödés, esetleg kisebb méretű jég is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra tizenkét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.